Fri frakt over 300 | Fullfinansiering | Klikk & Hent
0
Your Cart

Yeti Cycles – på innsiden

YETI CYCLES HQ

Det er viktig for oss å kjenne merkene vi fører – deres forretningsfilosofi, verdigrunnlag og langsiktige mål. Derfor var det et must å lære seg så mye som mulig om Yeti Cycles før vi gikk i gang med den store og spennende oppgaven med å videreføre denne merkevaren i Norge.

I midten av juli gikk turen derfor over til Yeti Cycles HQ i Golden, Colorado, ca 30 minutter fra Denver sentrum. Denver er også kalt USA’s “Mile High City” fordi byen ligger akkurat 1609.34 meter over havet – eller én amerikansk mile om du vil.

Colorado, og Golden spesielt – er hjem til flere andre kjente merkevarer innenfor sport og friluftsliv. Ikke overraskende med tanke på deres lokasjon ved foten av fjellkjeden Rocky Mountains sammen med svært gode forhold for utendørslek både sommer og vinter.

Yeti Cycles’ hovedkvarter, ligger i en næringspark ca 10 min fra Golden sentrum, og kun 5 min unna stier i verdensklasse. I dét man svinger inn mot hovedinngangen er det liten tvil om hvor man har kommet – på rekke og rad står alle Yeti sine velkjente Race Team-biler.

Deres forankring i racing forsterkes videre i dét man entrer inngangen og kommer rett inn i deres showroom fullt av tidligere meritter, rittsykler gjennom tidene, i tillegg til Jared Graves som rusler rolig forbi og sier: ” Howdy buddy!

Flere velkjente navn i sykkelverden.

En annen ting man fort legger merke til – er alle de firbente ansatte hos Yeti som ønsker deg velkommen med en gang du kommer inn døren. På det meste kan det være over 20 hunder på jobb samtidig – for en herlig plass!

Videre innover gangene hos Yeti er det lett å se at alle her er syklister. Nær sagt alle har en sykkel stående ved kontorplassen sin, og på slaget klokken 12 stenges hele Yeti’s hovedkvarter ned. Alle medarbeidere fra regnskap, til lager og mekanikere – hopper i sykkeltøyet og hiver seg på sykkelen for deres daglige lunch ride. Denne daglige turen har også gitt opphav til deres “Lunch Ride Edition” av sykkelmodellene deres – som er et byggekit slik Yeti sine ansatte har tunet og satt opp sine egne sykler.

Etter administrasjonen, kommer produksjonshallen hvor store deler av magien skjer. Rekker på rekker med rammer, deler og utstyr – perfekt organisert og fargekoordinert. Det er helt tydelig at Yeti sine sykler er nøye produsert, montert med kjærlighet, kvalitetssikret og pakket pent ned – før de går videre til forhandlere og distributører verden over.

YETI GATHERING 2022

Etter noen dager i Golden gikk turen videre til Yeti sin Gathering, tidligere kalt The Tribe. Dette er Yeti sin egen festival hvor kunder fra hele verden samles én helg i året – for å dele deres passion for Yeti, sykler og ikke minst sykling. Årets utgave ble avholdt i North Routt County rett utenfor Steamboat Springs, ca 3 timer fra Golden, og huset rett i overkant av 400 deltagere.

Nede i en grønn dal, uten mobildekning, og med fjelltopper 360 grader rundt oss.

All mat og drikke er inkludert på festivalen, og kokker, bartendere og baristaer – stod på for fullt for å sørge for glade syklister både før og etter tur.

Nat & Thomas – foto: Ben Duke

Etter 34km, 1200 høydemeter, og 4 timer på setet – er det godt med vannmelon og bacon på matstasjonen.

Gruppebilde med Yeti’s trofaste eiere Steve Hoogendoorn og Chris Conroy, internasjonal salgssjef Broc Thompson, og direktør for produkt og salg Nat Campbell.

Fra venstre: Broc, Hoog, Thomas, Nat og Chris – foto: Ben Duke

Tusen takk til alle i Yeti Cycles for en meget innholdsrik og lærerik uke! Vi gleder oss til fortsettelsen!

Bilder og tekst: Thomas Gajda Asbjørnhus, samt to bilder av Ben Duke.